sh
sh

Μετά από δύο απόλυτα επιτυχημένες δράσεις ανοιχτής καινοτομίας, η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης ανακοίνωσαν τον τρίτο μαραθώνιο ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών, το Social Hackathon, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy. Αυτή τη φορά στόχος του μαραθώνιου καινοτομίας Social Hackathon ήταν η ενεργοποίηση φορέων και επιχειρήσεων, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών για την κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Στο Social Hackathon το οποίο πραγματοποιήθηκε 12-14 Μαΐου 2023, μπορούσαν να συμμετάσχουν μηχανικοί, προγραμματιστές, οικονομολόγοι, αναλυτές, ερευνητές, φοιτητές. Ενδεικτικές θεματικές ενότητες για την κατάθεση ιδεών ήταν η υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων και οικονομιών, η κοινωνική καινοτομία, η προάσπιση της υγείας, η βιωσιμότητα και το δίκαιο επιχειρείν, ο διάλογος και η ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η διοργάνωση υποστήριξε τους συμμετέχοντες να σχηματίσουν ομάδες και να συνεργαστούν για να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν την ιδέα τους. Οι ομάδες και οι λύσεις που διακρίθηκαν θα έχουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν επί 5 μήνες για την ανάπτυξη της λύσης τους σε παραγωγική εφαρμογή (φάση acceleration), ενώ τον Δεκέμβριο 2023 θα ανακοινωθεί η νικήτρια ιδέα στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης.

OPEN DAY

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις 27 Απριλίου στο διαδικτυακό Open Day του Social Hackathon , όπου έγινε ενημέρωση και παρουσίαση των στόχων του μαραθωνίου, των θεματικών ενοτήτων, της ροής του τις 3 ημέρες της διοργάνωσης, καθώς και του accelerator.

Social Hackathon

image

Ο μαραθώνιος κοινωνικής καινοτομίας, Social Hackathon, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον προσώπων και ομάδων από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό! 

Το τριήμερο 12-14 Μαΐου τα είχε όλα: 

-Καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές για την κοινωνική επιχειρηματικότητα

- 1.000 μηνύματα και κλήσεις μέσω της συνεργατικής πλατφόρμας επικοινωνίας 

-  Περισσότερα από 100 mentoring sessions με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και στελεχών της αγοράς, οι οποίοι καθοδήγησαν και υποστήριξαν τις ομάδες να διαμορφώσουν και να προχωρήσουν περαιτέρω την ιδέα τους. 

Συνολικά το ενδιαφέρον τους στον μαραθώνιο καινοτομίας εκδήλωσαν περισσότεροι από 200 διαγωνιζόμενοι, ενώ 21 ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους και 5 από αυτές διασφάλισαν την είσοδό τους στο 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης.

Οι ομάδες

tiny Terrain

tiny Terrain

Γνωρίστε τους tiny Terrain, την πρώτη ομάδα για φέτος, που επιθυμεί να εντάξει την παιχνιδοποίηση στην εκπαίδευση για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Στο βίντεο, μας μιλούν, για το πώς οι οπτικές αφηγήσεις μπορούν να κάνουν τη μάθηση παιχνίδι!

Aviato

Aviato

Η Aviato, η δεύτερη ομάδα για φέτος, που δημιούργησε με τη βοήθεια της τεχνολογίας machine learning έναν ψηφιακό οδηγό ευεξίας, εξατομικευμένο στις ανάγκες κάθε ανθρώπου.

Medical Hub

Medical Hub

Η Medical Hub, η τρίτη ομάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα #Accelerator του φετινού Social Hackathon, ανέπτυξε μία ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία παρέχει στους πολίτες απλή, γρήγορη και αποτελεσματική καθοδήγηση, εξασφαλίζοντας ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας της χώρας μας.

Job Rider

Job Rider

Η Job Rider ανέπτυξε μία ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία προτείνει εναλλακτικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους για τη μετακίνησή μας προς τον χώρο εργασίας.

Life Pulse

Life Pulse

Η LifePulse θέλει να φέρει την εθελοντική αιμοδοσία στην καθημερινότητά μας. Ανέπτυξε μία ψηφιακή εφαρμογή, η οποία ειδοποιεί τους χρήστες κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για βοήθεια βάσει της ομάδας αίματός τους.