sh
sh

Μετά από δύο απόλυτα επιτυχημένες δράσεις ανοιχτής καινοτομίας, η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης ανακοίνωσαν τον τρίτο μαραθώνιο ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών, το Social Hackathon, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy. Αυτή τη φορά στόχος του μαραθώνιου καινοτομίας Social Hackathon ήταν η ενεργοποίηση φορέων και επιχειρήσεων, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών για την κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Στο Social Hackathon το οποίο πραγματοποιήθηκε 12-14 Μαΐου 2023, μπορούσαν να συμμετάσχουν μηχανικοί, προγραμματιστές, οικονομολόγοι, αναλυτές, ερευνητές, φοιτητές. Ενδεικτικές θεματικές ενότητες για την κατάθεση ιδεών ήταν η υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων και οικονομιών, η κοινωνική καινοτομία, η προάσπιση της υγείας, η βιωσιμότητα και το δίκαιο επιχειρείν, ο διάλογος και η ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η διοργάνωση υποστήριξε τους συμμετέχοντες να σχηματίσουν ομάδες και να συνεργαστούν για να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν την ιδέα τους. Οι ομάδες και οι λύσεις που διακρίθηκαν υποστηρίχθηκαν επί 5 μήνες για την ανάπτυξη της λύσης τους σε παραγωγική εφαρμογή (φάση acceleration), ενώ τον Δεκέμβριο 2023 ανακοινώθηκε η νικήτρια ιδέα στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης.

OPEN DAY

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις 27 Απριλίου στο διαδικτυακό Open Day του Social Hackathon , όπου έγινε ενημέρωση και παρουσίαση των στόχων του μαραθωνίου, των θεματικών ενοτήτων, της ροής του τις 3 ημέρες της διοργάνωσης, καθώς και του accelerator.

Social Hackathon

image

Ο μαραθώνιος κοινωνικής καινοτομίας, Social Hackathon, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον προσώπων και ομάδων από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό! 

Το τριήμερο 12-14 Μαΐου τα είχε όλα: 

-Καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές για την κοινωνική επιχειρηματικότητα

- 1.000 μηνύματα και κλήσεις μέσω της συνεργατικής πλατφόρμας επικοινωνίας 

-  Περισσότερα από 100 mentoring sessions με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και στελεχών της αγοράς, οι οποίοι καθοδήγησαν και υποστήριξαν τις ομάδες να διαμορφώσουν και να προχωρήσουν περαιτέρω την ιδέα τους. 

Συνολικά το ενδιαφέρον τους στον μαραθώνιο καινοτομίας εκδήλωσαν περισσότεροι από 200 διαγωνιζόμενοι, ενώ 21 ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους και 5 από αυτές διασφάλισαν την είσοδό τους στο 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης.

The Final

the final

Ο μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας ένα δυνατό ταξίδι καινοτομίας! 


Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Life Pulse, η οποία απέσπασε το μεγάλο έπαθλο των 40.000€ για την επικοινωνιακή υποστήριξη και προώθηση της ιδέας της από τη Lidl Ελλάς, τη δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής της ιδέας της στην εταιρεία, καθώς και 5.000€ σε μετρητά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.  

Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες, Job Rider, MedicalHub, Aviato, tinyTerrain για τη συμμετοχή τους σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι! 

Την οπτικοακουστική κάλυψη του τελικού, καθώς και την τεκμηρίωση του Social Hackathon στο σύνολό του, ανέλαβε η εταιρεία παραγωγής Dotmov.
 

Οι ομάδες

Life Pulse

Life Pulse

Η LifePulse θέλει να φέρει την εθελοντική αιμοδοσία στην καθημερινότητά μας. Ανέπτυξε μία ψηφιακή εφαρμογή, η οποία ειδοποιεί τους χρήστες κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για βοήθεια βάσει της ομάδας αίματός τους. 

Η Life Pulse, κατέκτησε την 1η θέση και το μεγάλο έπαθλο των 40.000€ για την επικοινωνιακή υποστήριξη και προώθηση της ιδέας της από τη Lidl Ελλάς, τη δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής της ιδέας της στην εταιρεία, καθώς και 5.000€ από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.  

Job Rider

Job Rider

Η Job Rider ανέπτυξε μία ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία προτείνει εναλλακτικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους για τη μετακίνησή μας προς τον χώρο εργασίας.

Η Job Rider, κατέκτησε τη 2η θέση και χρηματικό έπαθλο αξίας 3.000€ από τη Lidl Ελλάς.

Medical Hub

Medical Hub

Η Medical Hub, η τρίτη ομάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα #Accelerator του φετινού Social Hackathon, ανέπτυξε μία ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία παρέχει στους πολίτες απλή, γρήγορη και αποτελεσματική καθοδήγηση, εξασφαλίζοντας ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας της χώρας μας.

Η Medical Hub, κατέκτησε την 3η θέση και χρηματικό έπαθλο αξίας 2.000€ από τη Lidl Ελλάς.

Aviato

Aviato

Η Aviato, η δεύτερη ομάδα για φέτος, που δημιούργησε με τη βοήθεια της τεχνολογίας machine learning έναν ψηφιακό οδηγό ευεξίας, εξατομικευμένο στις ανάγκες κάθε ανθρώπου.

Η Aviato, κατέκτησε την 4η θέση και χρηματικό έπαθλο 1.000€ από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης της Crowdpolicy.

tiny Terrain

tiny Terrain

Γνωρίστε τους tiny Terrain, την πρώτη ομάδα για φέτος, που επιθυμεί να εντάξει την παιχνιδοποίηση στην εκπαίδευση για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Στο βίντεο, μας μιλούν, για το πώς οι οπτικές αφηγήσεις μπορούν να κάνουν τη μάθηση παιχνίδι!

Η tinyTerrain, κατέκτησε την 5η θέση και χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000€ από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.