Δημιουργικό για Υπευθυνότητα.

Ως μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων, έχουμε επίγνωση της ευθύνης που μας αναλογεί, η οποία ολοένα και μεγαλώνει λόγω του μεγέθους, αλλά και της παρουσίας μας σε πολλά σημεία της χώρας. Για τον καθορισμό των κριτηρίων ποιότητας προσανατολιζόμαστε σταθερά στις τελευταίες εξελίξεις και τα νεότερα δεδομένα που αφορούν την υγεία, την επιστήμη και την τεχνολογία. Έτσι τοποθετούμε συνέχεια στο μικροσκόπιο την γκάμα των  προϊόντων της ιδιωτικής μας ετικέτας, δίχως να ξεχνάμε ποτέ τον λόγο για τον οποίο οι πελάτες μας εμπιστεύονται τα προϊόντα μας. Οι επιθυμίες και οι απαιτήσεις τους αποτελούν για εμάς απόλυτη προτεραιότητα. 

Ισορροπημένη διατροφή
Μειώνουμε συνεχώς την περιεκτικότητα του ακρυλαμιδίου, τη μετανάστευση των υδρογονανθράκων ορυκτελαίων (MOSH/MOAH) στα τρόφιμα από τις συσκευασίες και ελαχιστοποιούμε την εισχώρηση των Αλκαλοειδών Πυρρολιζιδίνης και των Αλκαλοειδών Τροπανίου μέσω των ζιζανίων και των σπόρων αυτών, που παρεισφρέουν λόγω της συγκομιδής. Όσον αφορά τα Φρούτα & Λαχανικά, η Lidl Ελλάς αποδέχεται την υπολειμματικότητα δραστικών συστατικών μέχρι το ένα τρίτο του ανώτατου νομοθετικού ορίου. Αυστηρότερα όρια σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια. Έχοντας, σαν βάση τα επιστημονικά ευρήματα, έχουμε ως στόχο την μείωση της περιεκτικότητας σε αλάτι και ζάχαρη και της ποσότητας των κορεσμένων λιπαρών οξέων, με στόχο 20% λιγότερη ζάχαρη και αλάτι μέχρι το 2025. Επιπλέον, στόχος μας είναι να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση των συντηρητικών ή να τα αποφύγουμε εντελώς. Βελτιστοποιούμε την σύσταση των προϊόντων μας χωρίς να θυσιάσουμε τη γεύση τους. Αν το επιδιωκόμενο γευστικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς αρώματα ή αν η χρήση των εκχυλισμάτων και των φυσικών αρωμάτων δεν είναι αρκετή, τότε μόνο εξετάζουμε τη χρήση τεχνητών αρωμάτων.

Πιστοποιημένες πηγές πρώτων υλών
Με την επιχειρηματική της στάση, η Lidl Ελλάς, διατυπώνει την ευθύνη της απέναντι στον άνθρωπο, την κοινωνία και την φύση. Μια βιώσιμη αγροκαλλιέργεια δίνει έμφαση στους τρόπους και τις μεθόδους εργασίας, που καθιστούν το έδαφος πιο παραγωγικό και παράλληλα ελαχιστοποιούν τις ζημιογόνες επιπτώσεις στο νερό, τον αέρα, το έδαφος, το κλίμα, τη βιοποικιλότητα, καθώς και την ανθρώπινη υγεία. Η Lidl επιθυμεί να προσφέρει στους καταναλωτές της προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας τα οποία χαρακτηρίζονται από περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Μέσα από τη διαμόρφωση της γκάμας μας στηρίζουμε τις προσπάθειες αναγνωρισμένων προτύπων πιστοποίησης όπως το Fairtrade, το UTZ, το Bio ή Rainforest Alliance και προσφέρουμε αντίστοιχα πιστοποιημένα προϊόντα που φέρουν τα ανάλογα σήματα. Η Lidl δεσμεύεται εδώ και χρόνια να προωθεί την βιώσιμη καλλιέργεια του καφέ, του κακάο και του τσαγιού. Όσον αφορά τα Φρούτα, τα Λαχανικά, τα Άνθη και τα Φυτά, που εμπορευόμαστε διαθέτουν όλα την πιστοποίηση GLOBAL G.A.P., Fairtrade ή του ολλανδικού Milieu Project Sierteel. Μεριμνούμε ιδιαιτέρως και για τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (κρέας, γαλακτοκομικά, αυγά, ψάρια) στηρίζοντας τα πρότυπα πιστοποίησης, όπως MSC, BIO και ASC.

Περιβάλλον
Στόχος της Lidl είναι η μείωση της χρήσης πλαστικού τουλάχιστον κατά 20% έως το 2025 και η 100% ανακυκλωσιμότητα των υλικών συσκευασίας των προϊόντων. Επιπλέον, η εξοικονόμηση του φυσικού ξύλου αποτελεί την καλύτερη προστασία των δασών και συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του κλίματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσεκτική χρήση ξύλου, κυτταρίνης και χαρτιού αποτελεί την προτεραιότητά μας στα προϊόντα και τις συσκευασίες μας. Όπου δεν είναι δυνατή η χρήση ανακυκλωμένου υλικού και πρέπει να χρησιμοποιηθούν πρωτογενείς ύλες, πρέπει να προτιμώνται αυτές που διαθέτουν την πιστοποίηση του Forest Stewardship Council® (FSC).