Η Lidl Ελλάς μειώνει συνεχώς το ενεργειακό της αποτύπωμα

Εξασφαλίζει για 3η συνεχή χρονιά πράσινα πιστοποιητικά

12.06.2020 | Θεσσαλονίκη
Δημιουργικό για το Press Release.

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Lidl Ελλάς εξασφαλίζει εγγυήσεις προέλευσης (Πράσινα Πιστοποιητικά) για το 100% της ενέργειας που προμηθεύεται από την Protergia, τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS.

Τα Πράσινα Πιστοποιητικά καταδεικνύουν την προσήλωση της εταιρίας στη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος και στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2. Μέσω των ενεργειακών υπηρεσιών της Protergia για τις επιχειρήσεις, διασφαλίζεται ότι για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώθηκε, έχει παραχθεί ισόποση «πράσινη» ενέργεια από χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ανακλήθηκαν για λογαριασμό της Lidl Ελλάς, 122.671 Εγγυήσεις Προέλευσης για ηλεκτρική ενέργεια που παράχθηκε από ΑΠΕ και αντιστοιχούν στο 100% της ενέργειας που προμηθεύτηκε από την Protergia, τον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας της MYTILINEOS, τη χρονική περίοδο από 01.01.2019 έως 31.12.2019. Κάτοχος των παραπάνω πιστοποιητικών ήταν η «Μυτιληναίος Ανώνυμος Εταιρία – Όμιλος Επιχειρήσεων», σύμφωνα και με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις που εκδόθηκαν από τον αρμόδιο φορέα Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ).

«Στη Lidl Ελλάς δεσμευόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος, μειώνοντας σταθερά το ενεργειακό μας αποτύπωμα, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τη χρηματοδότηση των πράσινων επενδύσεων», δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου - Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Lidl Ελλάς.

Άλλα Media

Εικόνες (1)
Αρχεία (1)
 • Δημιουργικό για Press Release.

  Η Lidl Ελλάς μειώνει συνεχώς το ενεργειακό της αποτύπωμα

  Θεσσαλονίκη, 12.06.2020

  Format: png
  Resolutuion: 880 x 660
  Μέγεθος αρχείου: 163.86 KB
  download
 • Δημιουργικό για Press Release.

  Η Lidl Ελλάς μειώνει συνεχώς το ενεργειακό της αποτύπωμα

  Θεσσαλονίκη, 12.06.2020

  Format: doc
  Μέγεθος αρχείου: 1.79 MB
  download

Δείτε ακόμα