H Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης άφησαν και φέτος το δικό τους αποτύπωμα, απομακρύνοντας το πλαστικό

Για 4η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα Plastic Free Greece ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία σε επιπλέον έξι τουριστικούς προορισμούς. Από το 2020 έχουν συλλεχθεί συνολικά 5.871kg απορριμμάτων στο πλαίσιο παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

07.12.2023 | Θεσσαλονίκη

oloklirosi plastic free greece 4h xronia press release image

Με πυξίδα τους την υπευθυνότητα και με όραμα μια χώρα χωρίς πλαστικά απορρίμματα, η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης ένωσαν τις δυνάμεις τους για 4η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της κοινής τους πρωτοβουλίας Plastic Free Greece που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και κάτω από την ομπρέλα της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πρόγραμμα Plastic Free Greece ταξίδεψε φέτος στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη, τη Χίο, την Αίγινα και τη λίμνη Κερκίνη. Η ομάδα της Lidl Ελλάς, οι συνεργάτες και οι εθελοντές του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, επισκέφθηκαν τους 6 προορισμούς με στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία μέσα από στοχευμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών.

Από την έναρξη του προγράμματος τον Ιούνιο του 2020 μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 39 παράκτιοι και 30 υποθαλάσσιοι καθαρισμοί, ενώ έχουν συλλεχθεί συνολικά 5.871kg απορριμμάτων, εκ των οποίων 10.682 αποτσίγαρα, 13.536 μικρά πλαστικά κομμάτια και 3.712 πλαστικά καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιοι.

Κατά τη διάρκεια της φετινής εκστρατείας, πραγματοποιήθηκαν 13 παράκτιοι και 8 υποβρύχιοι καθαρισμοί, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος έλαβαν χώρα συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπαιδευτικές δράσεις.

Και αυτή τη χρονιά, τα μικρά πλαστικά κομμάτια και τα αποτσίγαρα αποτελούν τα επικρατέστερα απορρίμματα. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο φορείς αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με το «γόπα project» και να τοποθετήσουν σταχτοδοχεία στις παραλίες που επισκέφθηκαν.

Στο φετινό ταξίδι του Plastic Free Greece συμμετείχαν και οι πολύτιμοι πρεσβευτές της Lidl Ελλάς, Γωγώ Δελογιάννη, Γιώργος Καπουτζίδης και Αντώνης Τσαπατάκης, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις καθαρισμού, ευαισθητοποιώντας το κοινό μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα για τη χρήση του πλαστικού και τον αντίκτυπό του στις ακτές και τις θάλασσες της χώρας μας.

«Με στόχο να δημιουργήσουμε απόθεμα πόρων για όλους εμάς και τις επόμενες γενιές στηρίζουμε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την προοπτική του τόπου μας για ένα καλύτερο αύριο. Το Plastic Free Greece αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα που εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο, αλλά ταυτόχρονα μία καίρια πρωτοβουλία για το καλό του πλανήτη μας», ανέφερε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς.

«Η ρύπανση των ακτών και των βυθών παραμένει ένα από τα κυρίαρχα περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι συστηματικοί καθαρισμοί, η συλλογή δεδομένων, η διάδραση με τις τοπικές κοινότητες και οι δράσεις ευαισθητοποίησης, μέτρα με αποδεδειγμένη αξία, βρίσκονται στην καρδιά αυτού του επιτυχημένου κοινού προγράμματος που δίνει λύσεις στη μάχη της απορρύπανσης και ταυτοχρόνως διαδίδει την αξία της συλλογικότητας στην περιβαλλοντική προστασία», δήλωσε η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Το Plastic Free Greece εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας της Lidl Ελλάς  και συγκεκριμένα στο πεδίο «Καλό για τον πλανήτη», με στρατηγικό πυλώνα τη Διατήρηση των Πόρων, ενώ αποτελεί μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Schwarz για το πλαστικό, στην οποία συμμετέχει και η εταιρεία.

 

 

 

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.gr

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (264.82 KB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα