Η Lidl Ελλάς προάγει τη διατροφική δικαιοσύνη ως χορηγός του προγράμματος της ActionAid «Η δύναμη στο πιάτο σου»

Για 2η συνεχή χρονιά επενδύει στην ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων σε ζητήματα βιώσιμης διατροφής.

27.03.2024 | Θεσσαλονίκη

i dynami sto piato sou actionaid 2h xronia press release image

Η Lidl Ελλάς χορηγεί και φέτος το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ActionAid με τίτλο «Η δύναμη στο πιάτο σου», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και σχολεία δεύτερης ευκαιρίας σε όλη τη χώρα, παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς κατάλληλο διδακτικό υλικό. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας για θέματα βιώσιμης διατροφής, μείωσης της σπατάλης τροφίμων, υπεύθυνης κατανάλωσης και συνειδητά υγιεινής διατροφής.

Η εταιρεία θα χορηγήσει όλες τις επιμέρους δράσεις του προγράμματος με κορύφωση τη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2024, η οποία επιδιώκει να ενώσει τις φωνές μαθητριών και μαθητών της εκπαιδευτικής κοινότητας και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για έναν κόσμο πιο βιώσιμο και δίκαιο. Η εκστρατεία, η οποία φέτος έχει ως θέμα της τη διατροφική δικαιοσύνη ως αναγκαία συνθήκη για έναν πιο δίκαιο κόσμο, εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ιδέες και δραστηριότητες για όλα τα σχολεία της Ελλάδας και το εκπαιδευτικό υλικό τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες/οι από 500.000 μαθήτριες και μαθητές και 40.000 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα που υλοποιεί η ActionAid για 20 συναπτά έτη σε σχολεία όλης της Ελλάδας. Η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2023, η οποία υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Lidl Ελλάς, συγκέντρωσε πάνω από 2.600 συμμετοχές. Οι μαθήτριες και οι μαθητές δούλεψαν με μεγάλο ενδιαφέρον πάνω στα εκπαιδευτικά υλικά και, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν αφίσες για τρόφιμα του τόπου τους.

Το πρόγραμμα «Η δύναμη στο πιάτο σου» εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής βιωσιμότητας της Lidl Ελλάς και συγκεκριμένα στο πεδίο «Καλό για τους ανθρώπους», με βασικό πυλώνα την προάσπιση της υγείας, ενώ η δράση εναρμονίζεται και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα με τους στόχους 1 (Μηδενική Φτώχεια) και 2 (Μηδενική Πείνα).

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.gr

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (379.41 KB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα