Για τέταρτη χρονιά η Lidl Ελλάς ξεχωρίζει για τις υψηλές επιδόσεις της στον Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index

Αποτελεί τη μοναδική εταιρεία του κλάδου της που επιβραβεύεται επί σειρά τεσσάρων ετών με Silver βραβείο, αλλά και τιμητικό έπαινο για τις υπεύθυνες πρακτικές της σύμφωνα με τα διεθνή κριτήρια αξιολόγησης ESG

28.06.2023 | Θεσσαλονίκη

CR Index 2022 2023 Press Release Image

Από αριστερά – δεξιά Ευαγγελία Δεδούση, Associate, Corporate Responsibility, Μαρία Ρουκούδη, Team Manager, Corporate Responsibility

Ανάμεσα στις 15 κορυφαίες επιχειρήσεις που κατέγραψαν εξαιρετικές επιδόσεις βάσει των διεθνών κριτηρίων αξιολογήσεων CR Index, βρίσκεται η Lidl Ελλάς, η οποία υπήρξε η μοναδική εταιρεία του κλάδου της που επιβραβεύεται για τέταρτη χρονιά με Silver βραβείο, αλλά και τιμητικό έπαινο για τις δράσεις της για την κοινωνία, σύμφωνα με τα 100 κριτήρια ESG του Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index.  

«Στη Lidl Ελλάς βαδίζουμε προς ένα καλύτερο αύριο με τη δύναμη των αξιών ESG. Επενδύουμε σε στρατηγικές συνέργειες με στόχο να μειώνουμε συνεχώς το ανθρακικό μας αποτύπωμα, αυξάνοντας παράλληλα το αποτύπωμά μας στην κοινωνία. Υπογραμμίζουμε τη δέσμευσή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη με την αυξανόμενη διάθεση βιώσιμων προϊόντων και μετρήσιμες πρακτικές που προστατεύουν το κλίμα, αλλά και τη διασφάλιση μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές μας. Φέρουμε ιδιαίτερη ευθύνη ως υπεύθυνος εργοδότης, διασφαλίζοντας άριστες συνθήκες εργασίας και ανοίγοντας δρόμους εξέλιξης για τους εργαζομένους μας. Όλες οι επιχειρηματικές μας θέσεις αντικατοπτρίζονται στη διάκρισή μας στο CR Index 2022-2023, η οποία μας τιμά ιδιαίτερα», δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς.

Η Lidl Ελλάς, με την επιχειρηματική της στάση δηλώνει την ευθύνη της απέναντι στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, υιοθετώντας αυστηρά κριτήρια για κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Η διαδικασία αξιολόγησης CR Index διενεργήθηκε και φέτος για 15η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), στηρίζοντας και επιβραβεύοντας την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη που εντάσσεται στην επιχειρηματική στρατηγική.

Σχετικά με τον Δείκτη CR Index

O Δείκτης CR Index αποτελεί τον πρώτο ESG Δείκτη στην Ελλάδα που από το 2008, αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά, βάσει 100 διεθνών κριτηρίων, που σήμερα είναι προαπαιτούμενα στους σημαντικότερους ESG δείκτες και πρότυπα. Ο CR Index παρέχει στις επιχειρήσεις ένα χρήσιμο στρατηγικό εργαλείο, που παρουσιάζει τα δυνατά σημεία αλλά και σημεία που επιδέχονται βελτίωση, παρέχοντας αναλυτικά στοιχεία και σύγκριση ανά κλάδο και συμβάλει στη βελτίωση των ESG Ratings, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την αξιοπιστία των εταιρειών σε επενδυτές-τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.gr

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (304.02 KB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα