Νέα εσωτερική πρωτοβουλία για τη βιωσιμότητα από τη Lidl

Με σύνθημα "Lidl YOU - empowered by #teamlidl" η εταιρεία λανσάρει αυτήν την εβδομάδα μία διακρατική πρωτοβουλία για τη βιωσιμότητα.

30.10.2023 | Θεσσαλονίκη

lidl YOU 2023 Press Release Image

Το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα "Lidl YOU” έχει ως στόχο να δώσει στους περίπου 376.000 εργαζόμενους σε 31 χώρες μία γενική εικόνα της διεθνούς δέσμευσης της Lidl για τη βιωσιμότητα και να τους παρακινήσει να συμμετέχουν ατομικά ή ομαδικά. Στόχος είναι να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο η έννοια της βιωσιμότητας στην εταιρική κουλτούρα και στην καθημερινή εργασία των εργαζομένων.

Η Lidl ακολουθεί μία διεθνή στρατηγική βιωσιμότητας με τίτλο «Στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο», η οποία εκφράζει την ευθύνη της εταιρείας λιανεμπορίου τροφίμων για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία βιωσιμότητας "Lidl YOU - empowered by #teamlidl", που σχεδιάστηκε ειδικά για τους εργαζόμενους της Lidl, έχει ως στόχο εφεξής να ενισχύσει αυτήν τη δέσμευση.

«Οι εργαζόμενοι και τα στελέχη μας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή εφαρμογή της φιλόδοξης στρατηγικής μας για τη βιωσιμότητα», δήλωσε ο Martin Brandenburger, Πρόεδρος της Διοίκησης της Lidl Ελλάς. «Στη Lidl, υιοθετούμε σταθερά έναν πρωτοποριακό ρόλο στη βιομηχανία τροφίμων μέσω της ακλόνητης αφοσίωσής μας σε βιώσιμες πρακτικές. Για εμάς, υπευθυνότητα σημαίνει να αναλαμβάνουμε δράση για το καλό του πλανήτη και το καλό των ανθρώπων - και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Γι' αυτό είναι σημαντικό για εμάς να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις από κοινού ως #teamlidl».

Στόχος της πρωτοβουλίας "Lidl YOU" είναι να καταστήσει τη βιωσιμότητα ορατή, απτή και εφαρμόσιμη για όλους τους εργαζόμενους της Lidl. Το πλαίσιο παρέχεται από τη διεθνή στρατηγική βιωσιμότητας της Lidl, η οποία επικεντρώνεται σε έξι πυλώνες με συγκεκριμένους στόχους: προστασία του κλίματος, σεβασμός της βιοποικιλότητας, διατήρηση των πόρων, δίκαιο επιχειρείν, προάσπιση της υγείας και συμμετοχή σε διάλογο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα επικοινωνίας, συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης, την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων μάθησης και ανταλλαγής εμπειριών, καθώς και προγράμματα παρακίνησης που δίνουν στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να μοιράζονται ιδέες και να κάνουν τις γνώσεις τους πράξη.

Σχετικά με τη Lidl

Η Lidl, ως μέλος του ομίλου Schwarz με έδρα το Neckarsulm, συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου τροφίμων στη Γερμανία αλλά και την Ευρώπη. Η Lidl λειτουργεί περισσότερα από 12.200 καταστήματα και περισσότερα από 220 εφοδιαστικά κέντρα σε 31 χώρες.

Ως εκπτωτική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η Lidl φροντίζει ώστε οι πελάτες της να απολαμβάνουν τη βέλτιστη αναλογία τιμής-ποιότητας. Η καθημερινή δραστηριότητά της στα καταστήματα, τα εφοδιαστικά κέντρα και τις υπηρεσίες υποστήριξης χαρακτηρίζεται από απλότητα και έμφαση στις διαδικασίες. Η εταιρία Lidl Stiftung με έδρα το Neckarsulm, ως πάροχος συστήματος, είναι υπεύθυνη για τη σύλληψη και τον σχεδιασμό ενιαίων διαδικασιών.

Αυτήν τη στιγμή η Lidl απασχολεί περισσότερους από 376.000 εργαζομένους. Ο δυναμισμός στην καθημερινότητα, οι υψηλές επιδόσεις και η δίκαιη μεταχείριση για όλους είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εργασία στη Lidl σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά την καθημερινή δραστηριότητά της, η Lidl κρατά υπεύθυνη στάση απέναντι στους ανθρώπους, την κοινωνία και το περιβάλλον. Για τη Lidl, η βιωσιμότητα αποτελεί μια δέσμευση ποιότητας που πρέπει να τηρείται καθημερινά.

Ο Όμιλος Schwarz που δραστηριοποιείται παγκοσμίως στον κλάδο του λιανικού εμπορίου σημείωσε για το οικονομικό έτος 2022 κύκλο εργασιών ύψους 154,1 δισ. ευρώ.

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.gr

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (462.53 KB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα