Η Lidl Ελλάς χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η δύναμη στο πιάτο σου» της ActionAid

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί την τρέχουσα σχολική χρονιά, αλλά και την επόμενη, αφορά στην ισορροπημένη διατροφή, την υπεύθυνη κατανάλωση και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

09.05.2023 | Θεσσαλονίκη

i dynami sto piato sou ActionAid Press Release Image

Η Lidl Ελλάς χορηγεί το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η δύναμη στο πιάτο σου» της ActionAid και ενθαρρύνει μαθήτριες και οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων να αναλάβουν ενεργό ρόλο και να γίνουν φορείς αλλαγής σε ζητήματα διατροφής και υπεύθυνης κατανάλωσης. Στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλλει στη διαμόρφωση των ενεργών πολιτών του αύριο μέσα από τη συγκρότηση στάσεων και αντιλήψεων υγιούς, βιώσιμης διατροφής, υπεύθυνης κατανάλωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και σχολεία δεύτερης ευκαιρίας σε όλη τη χώρα, αλλά και σε εκπαιδευτικούς μέσω της παροχής κατάλληλου διδακτικού υλικού και εποπτικών εργαλείων. Στο πλαίσιο αυτό, μαθητές και μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους ενημερώνονται για θέματα βιώσιμης διατροφής, σπατάλης τροφίμων και αντιμετώπισής της, υπεύθυνης κατανάλωσης και συνειδητά υγιεινής διατροφής και συμμετέχουν μαζί με τις ομάδες τους σε δημιουργικές δραστηριότητες μέσα και έξω από τον σχολικό χώρο.

Η Lidl Ελλάς θα χορηγήσει όλες τις επιμέρους δράσεις του προγράμματος με κορύφωση τη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2023, με θέμα το βιώσιμο κολατσιό και στόχο την εκπαίδευση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2023 θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2023 και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Το να ακολουθεί κανείς μια υγιεινή διατροφή είναι κάτι που μαθαίνεται από μικρή ηλικία. Έτσι, μέσω της χορηγίας της αυτής, η Lidl Ελλάς θέτει τα παιδιά και τους εφήβους στο επίκεντρο ως τους πιο καθοριστικούς παράγοντες αλλαγής διατροφικών συνηθειών.

Το πρόγραμμα «Η δύναμη στο πιάτο σου» εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής βιωσιμότητας της Lidl Ελλάς και συγκεκριμένα στο πεδίο «Καλό για τους ανθρώπους», με βασικό πυλώνα την προάσπιση της υγείας, ενώ η δράση εναρμονίζεται και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα με τους στόχους 3 (Καλή υγεία και ευημερία), 12 (Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή) και 13 (Δράση για το Κλίμα).

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.gr

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (377.09 KB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα