Η Lidl Ελλάς προσφέρει 120.000€ στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στηρίζει τη δημιουργική απασχόληση νοσηλευόμενων παιδιών σε 6 νοσοκομεία της χώρας

Για ακόμα μία χρονιά, η εταιρεία συμβάλλει ενεργά στην διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των παιδιών, ενισχύοντας τις δεξιότητες και την κοινωνικοποίησή τους.

25.01.2024 | Θεσσαλονίκη

120.000 euros sto hamogelo toy paidioy csr loyalty 2024 press release image

Η Lidl Ελλάς επισφραγίζει τη δέσμευσή της να βρίσκεται σταθερά δίπλα σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, από τις 11 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023, με κάθε σκανάρισμα της ψηφιακής κάρτας Lidl Plus, η Lidl Ελλάς προσέφερε 0,10€ στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Κατά το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.065.225 σκαναρίσματα από τα οποία συγκεντρώθηκε συνολικά το ποσό των 106.552,50€, ωστόσο η εταιρεία προχώρησε στη δωρεά του ποσού των 120.000€. Το ποσό της δωρεάς θα διατεθεί για τη στήριξη του προγράμματος «Δημιουργική απασχόληση για νοσηλευόμενα παιδιά», που υλοποιείται σε έξι νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Ο Οργανισμός από τα πρώτα χρόνια δράσης του βρίσκεται ενεργά δίπλα σε κάθε παιδί που για μεγάλα ή μικρότερα χρονικά διαστήματα βρίσκεται στο νοσοκομείο. Με εργαλεία το γέλιο, το παιχνίδι, το τραγούδι, τη συζήτηση, την ανθρωπιά, ο Οργανισμός μέσα από το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης υποστηρίζει, ενισχύει και ενδυναμώνει τα παιδιά που νοσηλεύονται, αλλά και τις οικογένειές τους.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος μίας σειράς δράσεων στήριξης της Lidl Ελλάς για τη φροντίδα των παιδιών. Από το 2012, η εταιρεία βρίσκεται στο πλευρό του Οργανισμού, έχοντας διαθέσει συνολικά περισσότερα από 1,3 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει παραχωρήσει ακίνητό της στη Νέα Μάκρη για να χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Νομού Αττικής. Έκτοτε καλύπτει σε μηνιαία βάση όλα τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου, έχοντας παραχωρήσει δύο επαγγελματικά αυτοκίνητα στον Οργανισμό, τα οποία επισκέπτονται καθημερινά καταστήματα του δικτύου της Lidl Ελλάς και λαμβάνουν προϊόντα για την κάλυψη των αναγκών όλων των σπιτιών φιλοξενίας του Οργανισμού στον νομό Αττικής και στη Βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, από το 2021, η εταιρεία έχει διαθέσει και δεύτερο ακίνητό της στην Επανομή Θεσσαλονίκης, το οποίο και εξόπλισε πλήρως για να λειτουργήσει και αυτό ως Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Η Lidl Ελλάς με συνέπεια και υπευθυνότητα ενισχύει το πλέγμα στήριξης και προστασίας για τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας με σκοπό να χαρίσει χαμόγελα στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

 

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.gr

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (311.56 KB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα