Η Lidl Ελλάς προσφέρει 160.000€ στη UNICEF για την καθολική ενίσχυση του συστήματος παιδικής προστασίας στην Ελλάδα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η εταιρεία στηρίζει αποφασιστικά ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών για την πρόληψη, αντιμετώπιση και εξάλειψη της βίας κατά των παιδιών.

16.05.2024 | Θεσσαλονίκη

Lidl Hellas UNICEF 160.000€ Systyma Paidikis Prostasias Ellada image 1

Και το φετινό Πάσχα, η Lidl Ελλάς ένωσε τις δυνάμεις της με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα (Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί), με στόχο να συμβάλλει στη θωράκιση των παιδιών από κάθε μορφή βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία απηύθυνε κάλεσμα στο καταναλωτικό κοινό και από τις 19 Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, με κάθε σκανάρισμα της ψηφιακής κάρτας Lidl Plus, η Lidl Ελλάς προσέφερε 0,10€ στη UNICEF. Κατά το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.556.212 σκαναρίσματα από τα οποία συγκεντρώθηκε συνολικά το ποσό των 155.621,20€, ωστόσο η εταιρεία συμπλήρωσε το συγκεκριμένο ποσό και προσέφερε συνολικά 160.000€. Η δωρεά  θα διατεθεί για τη στήριξη του προγράμματος «Μαζί ενάντια στη βία κατά των παιδιών» που περιλαμβάνει μία σειρά καινοτόμων δράσεων για την προστασία των παιδιών έναντι κάθε μορφής βίας.

H εδραίωση της συνεργασίας της Lidl Ελλάς με τη UNICEF σηματοδοτεί τη δημιουργία μιας συμμαχίας για την ενίσχυση του συστήματος παιδικής προστασίας στην Ελλάδα. Στόχος είναι η δημιουργία ενός μοντέλου υπηρεσιών παιδικής προστασίας που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά πιλοτικά στον Δήμο Αθηναίων με την καθοδήγηση και τη διεθνή εμπειρία της UNICEF και θα αποτελέσει παράδειγμα εφαρμογής για την τοπική αυτοδιοίκηση.   

Η Lidl Ελλάς επισφραγίζει τη δέσμευσή της να βρίσκεται σταθερά δίπλα σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, θέτοντας σε προτεραιότητα την ενίσχυση των  ευάλωτων μελών της κοινωνίας.

Σχετικά με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα (Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί)

Το Γραφείο του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2020 κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από το Ελληνικό Κράτος, με στόχο την διασφάλιση της προστασίας, της ισότητας, της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, της ανάπτυξης και της συμμετοχής χωρίς αποκλεισμούς και των δύο εκατομμυρίων παιδιών στη χώρα.

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.gr

Λήψη

Λήψη (547.68 KB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα