Η Lidl Ελλάς δεσμεύεται για ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις

Υπέγραψε τη χάρτα Διαφορετικότητας ως μέρος της δέσμευσής της για την προώθηση της διαφορετικότητας

08.03.2021 | Θεσσαλονίκη

Εικαστικό χάρτας Διαφορετικότητας

Με στόχο την εξάλειψη κάθε είδους αποκλεισμού από τον εργασιακό χώρο, η Lidl Ελλάς προχώρησε στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας (Diversity Charter) την Παρασκευή 5 Μαρτίου, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον του ελληνικού επιχειρείν.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας προωθείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2004, ενώ στην Ελλάδα η εφαρμογή της ξεκίνησε το 2019 από τo Σωματείο Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ).

Η Νικολέττα Κολομπούρδα, Μέλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της Lidl Ελλάς, η οποία και υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας διαδικτυακά με τον Σταύρο Μηλιώνη, Πρόεδρο ΔΣ του ΚΕΑΝ & Ιδρυτή του Diversity Charter Greece, δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στη Lidl Ελλάς, η ίση αντιμετώπιση όλων είναι ανέκαθεν ενσωματωμένη στην κουλτούρα μας. Κάθε είδους διάκριση ήταν και είναι κάτι ανεπιθύμητο για εμάς. Δίναμε, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους. Υπάρχουν ιστορίες ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας μας που το επιβεβαιώνουν».

Η Lidl Ελλάς δεσμεύεται να ενδυναμώνει καθημερινά τη μοναδικότητα των ανθρώπων της, να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητά τους και να διασφαλίζει ότι θα βρίσκονται σε ένα εργασιακό περιβάλλον φιλικό, χωρίς διακρίσεις για όλους. Η διαμόρφωση μίας τέτοιας κουλτούρας επιτυγχάνεται μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες ισότητας και διαφορετικότητας, όπως είναι η προσέλκυση και επιλογή υποψηφίων χωρίς στερεότυπα, η ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων με βάση τις ικανότητες τους, η ύπαρξη κοινού συστήματος αξιολόγησης, η εφαρμογή πολιτικής ίσων αμοιβών με βάση τις ικανότητες και την απόδοση, καθώς και η ύπαρξη πολιτικών και Κώδικα Δεοντολογίας. Όλα αυτά διασφαλίζουν ότι η δικαιοσύνη και η ισότητα παραμένουν βασικές αξίες της κουλτούρας της εταιρείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Lidl Ελλάς αφιερώνει τον μήνα Μάρτιο στις γυναίκες της με μια νέα καμπάνια επικοινωνίας, που θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει μερικές μόνο από τις γυναίκες από τα γραφεία, τα καταστήματα και τα logistics centers, που διαπρέπουν εντός αλλά και εκτός της εταιρείας. Μάθετε περισσότερα για τη δέσμευση της Lidl Ελλάς σχετικά με την προώθηση της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον στο team.lidl.gr/diversity

Η Lidl Ελλάς συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους της και να τους θέτει στο επίκεντρο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.gr

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (652.02 KB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα