Φωτογραφία εξωτερική ταμπέλας Lidl.

Η ποιοτική μας δέσμευση

Η δέσμευση ποιότητας Lidl

Για τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Lidl προτεραιότητα έχει η ελκυστική τιμή και η ποιότητα όλων των ειδών. Αυτό αποτελεί την δέσμευση μας στους πελάτες μας, αξίωση για εμάς τους ίδιους και καθημερινό κίνητρό μας.  

Με στόχο την συνεχής περαιτέρω εξέλιξη των προϊόντων μας - σύμφωνα επίσης και με την έννοια της βιωσιμότητας όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς - βρισκόμαστε σε μόνιμη ανταλλαγή πληροφοριών και διάλογο με τους παραγωγούς και προμηθευτές μας στο πλαίσιο του συστήματός μας διαχείρισης ποιότητας Lidl. Για τα προϊόντα μας ιδιωτικής ετικέτας Lidl θέτουμε αυστηρά κριτήρια ποιότητας από κοινού με τους προμηθευτές μας και αναθέτουμε με συνέπεια τον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων Lidl στους ειδικούς συνεργάτες μας και σε ανεξάρτητα ινστιτούτα. Όλες οι διαδικασίες έχουν σκοπό να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ποιότητα.

picture

Το κριτήριο για εμάς, οι χαρούμενοι πελάτες

Οι αναφορές και προτάσεις βελτίωσης είναι πάντα ευπρόσδεκτες . Εξετάζουμε άμεσα τις αναφορές σχετικά με προβλήματα στην ποιότητα ή την ασφάλεια των προϊόντων μας. Στο πλαίσιο της συνεπούς προστασίας του καταναλωτή, σε περίπτωση προβλημάτων αποσύρουμε άμεσα προϊόντα από την πώληση, ενημερώνουμε τους πελάτες μας και ανακαλούμε δημοσίως τα εν λόγω προϊόντα.

Ακόμα και στα καταστήματά μας υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Εδώ αναφέρουμε πώς μπορείτε να υποβάλλετε τις προτάσεις και τις ιδέες σας. Μεταξύ όλων των αξιολογήσεων καταστήματος κληρώνονται κουπόνια αγορών. 

picture

Βραβευμένη ποιότητα

Είτε πρόκειται για οργανώσεις καταναλωτών είτε για περιοδικό δοκιμών, πολλές από τις μάρκες της Lidl λαμβάνουν τακτικά διακρίσεις και εξαιρετικές βαθμολογίες στο πλαίσιο διακεκριμένων δοκιμών προϊόντων από περιοδικά καταναλωτών και εξειδικευμένα περιοδικά. 

Τα αποτελέσματα ανεξάρτητων δοκιμών αποδεικνύουν ότι οι ιδιωτικές ετικέτες Lidl συχνά λαμβάνουν καλύτερες βαθμολογίες από το αντίστοιχο επώνυμο προϊόν.

Ύψιστα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας

Η διασφάλιση ποιότητας είναι ύψιστης σημασίας για τη Lidl Ελλάς. Η φρεσκάδα και η ποιότητα των τροφίμων μας προσφέρουν απόλαυση χωρίς ανησυχίες. Για τα μη εδώδιμα προϊόντα μας όπως ηλεκτρικά εργαλεία, μηχανές κουζίνας ή παιχνίδια ισχύουν οι ύψιστες προδιαγραφές ασφαλείας. 

Προκειμένου να μπορούν να ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα διασφάλισης ποιότητας σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστατικών, η Lidl διαθέτει ένα διεθνές σύστημα ελέγχου προϊόντων. Όλα τα προϊόντα μπορούν να εντοπιστούν, από τα καταστήματα Lidl και τα κέντρα logistics έως την παραγωγή, και να ταυτοποιηθούν με σαφήνεια. Επίσης, εγγυόμαστε την αξιόπιστη επιστροφή προϊόντων και την απόσυρση τους, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο. Η συνολική συνεργασία μας με προμηθευτές, κατασκευαστές και παραγωγούς έχει ως στόχο να αναδεικνύει καθημερινά ότι είμαστε αξιόπιστος συνεργάτης.

Φωτογραφία από προμηθευτές Lidl.

Τα πρότυπα μας για τα τρόφιμα

Τα τρόφιμά μας χαρίζουν απόλαυση με ασφάλεια: Πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Lidl, ελέγχονται και δοκιμάζονται διεξοδικά. Παράλληλα με τους εσωτερικούς μας ποιοτικούς ελέγχους, αναθέτουμε σε ανεξάρτητα και διακεκριμένα ινστιτούτα ελέγχου μικροβιακές, χημικές, φυσικές και οργανοληπτικές δοκιμές των προϊόντων μας. 

Σε αυτά ανήκουν ενδεικτικά  η AGROLAB και το  Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου.

Επίσης, ελέγχεται η σήμανση προϊόντων: Διασφαλίζουμε ότι όλα τα συστατικά αναγράφονται πλήρως και σωστά στη συσκευασία. Αυτό βοηθά τα άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες ή αλλεργίες, τα οποία μπορούν να βρουν αμέσως όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά και τα πιθανά αλλεργιογόνα.

Φωτογραφία από εξωτερικό καταστήματος Lidl.

Από μίξερ έως παιχνίδια για παιδιά: Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα

Για εμάς, ένα βασικό κριτήριο ποιότητας είναι η ασφάλεια των προϊόντων μας. Συνεπώς, φροντίζουμε ήδη κατά την παραγωγή ώστε όλα τα μη εδώδιμα προϊόντα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακίνδυνα, εφόσον χρησιμοποιούνται σωστά. Η Lidl έχει καθιερώσει ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου για όλες τις μονάδες και διαδικασίες παραγωγής. Οι έλεγχοι των προϊόντων που σχετίζονται με την ασφάλεια διεξάγονται πάντα από ανεξάρτητα ινστιτούτα ελέγχου σύμφωνα με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα – ανεξάρτητα από τον τόπο παραγωγής των προϊόντων. 

Σε αυτά συγκαταλέγονται στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών το TÜV Süd, TÜV Rheinland και το Ινστιτούτο Hohenstein.