Lidl Ελλάς και UNICEF μαζί ενάντια στη βία κατά των παιδιών στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο

Οι δύο φορείς παρουσίασαν τους κοινούς στόχους και τις πρωτοβουλίες τους στο πεδίο της πρόληψης και καταπολέμησης κάθε μορφής βίας έναντι των παιδιών στη χώρα.

20.09.2023 | Θεσσαλονίκη

lidl hellas unicef press event 2023 Press Release Image

Από αριστερά – δεξιά (πίσω) Σταύρος Σταυρινός - Υπεύθυνος Εξωτερικής Επικοινωνίας, Lidl Ελλάς | Μαρία Ρουκούδη - Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας, Lidl Ελλάς | Γιώργος Καπουτζίδης - Ηθοποιός, Σεναριογράφος και Πρεσβευτής της Lidl Ελλάς | Μαρίνα Δρυμαλίτου - Υπεύθυνη Συνεργασιών UNICEF | Stefan Esterman - Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα | Βασιλική Αδαμίδου - Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, Lidl Ελλάς | Martin Brandenburger, Πρόεδρος της Διοίκησης, Lidl Ελλάς | Έφη Ζαφειροπούλου - UNICEF Youth Advocate | Γιώργος Περρής - Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα | Dr. Gassan Khalil - Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα | Σίσσυ Παπαδοπούλου - Τομέας Επικοινωνίας UNICEF | Κατερίνα Ολυμπίου - Τομέας Υποστήριξης Προγραμμάτων UNICEF (μπροστά) Αντώνης Τσαπατάκης – Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης, Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα και Πρεσβευτής της Lidl Ελλάς | Παναγιώτης Ράπτης - UNICEF Youth Advocate | Όλγα Σιώκου-Σιόβα - Υπεύθυνη Τομέα Επικοινωνίας UNICEF

Δημοσιογραφική εκδήλωση αφιερωμένη στην πολυδιάστατη συνεργασία της με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα πραγματοποίησε η Lidl Ελλάς την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων θεσμικών φορέων και εκπροσώπων των ΜΜΕ. Το κοινό καλωσόρισε ο Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης και κοινός πρεσβευτής των δύο φορέων, Αντώνης Τσαπατάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος «Μαζί στη βία κατά των παιδιών» και συγκεκριμένα οι κοινές πρωτοβουλίες της Lidl Ελλάς και της UNICEF με στόχο την αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών και της έμφυλης βίας στη χώρα. Η συνεργασία των δυο φορέων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών, στηρίζοντας μεταξύ άλλων τη χαρτογράφηση δεδομένων που αφορούν τη βία κατά των παιδιών στην Eλλάδα και την ανάπτυξη πλαισίου παρακολούθησης σε εθνικό επίπεδο, καθώς και την εκπόνηση μιας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων για δημοσιογράφους και επαγγελματίες επικοινωνίας.

«Η βία κατά των παιδιών είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο με βαθιές επιπτώσεις που επηρεάζει εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο. Αποτελεί θεμελιώδη παραβίαση των δικαιωμάτων τους και η πρόληψη, αντιμετώπιση και εξάλειψή του είναι ευθύνη όλων μας. Η συνεργασία μας με τη Lidl Ελλάς αποτελεί καθοριστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ευελπιστούμε ότι είναι η αρχή μιας ουσιαστικής συμμαχίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού στη χώρα», δήλωσε ο Δρ. Ghassan Khalil, Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα.

Παράλληλα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η διαδικτυακή ψηφιακή εφαρμογή, Play Safe, ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για το cyberbullying που στοχεύει στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των νέων (14+) σχετικά με την παρενόχληση και τη βία στο διαδίκτυο, εξετάζοντας θέματα όπως η συναίνεση, οι υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις και τα προσωπικά όρια.

«Για τη Lidl Ελλάς η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οι αξίες που τη θωρακίζουν παραμένουν οι ισχυρότεροι κρίκοι σε μια μακριά αλυσίδα ευθύνης. Με το βλέμμα στραμμένο στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας και τις ανάγκες τους, στεκόμαστε μαζί με τη UNICEF, ως συλλογικό εμπόδιο για να σταματήσουμε κάθε μορφή βίας κατά των παιδιών», επεσήμανε ο Martin Brandenburger, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

Τον προηγούμενο Μάιο, η Lidl Ελλάς ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την UNICEF με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των παιδιών στη χώρα. Επισφράγιση της συνεργασίας αυτής ήταν η παράδοση επιταγής ύψους 100.000€ για τη στήριξη του προγράμματος «Μαζί ενάντια στη βία κατά των παιδιών», το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά καινοτόμων πρωτοβουλιών στον τομέα της παιδικής προστασίας. Το ποσό διατέθηκε και συγκεντρώθηκε διαμέσου της πασχαλινής προωθητικής ενέργειας της εταιρείας μέσω του προγράμματος πιστότητας Lidl Plus. 

H συνεργασία της Lidl Ελλάς αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών που έχει συμφωνήσει η UNICEF με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής συνεργασίας της UNICEF με την επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία μιας εθνικής συμμαχίας για τα παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Σχετικά με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα (Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί)

Το Γραφείο του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2020 κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από το Ελληνικό Κράτος, με στόχο την διασφάλιση της προστασίας, της ισότητας, της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, της ανάπτυξης και της συμμετοχής χωρίς αποκλεισμούς και των δύο εκατομμυρίων παιδιών στη χώρα.

 

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.gr

Λήψη

Λήψη (3.43 MB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα